Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Älä pelkää pieni laumani, Ulpu Lappi

Pieni onkin suurta
Kun teemme tärkeitä valintoja, arvioimme, mikä on varma ja todennäköisesti menestyvä vaihtoehto. Epävarmat ja riskialttiit hylkäämme. Jumala katsoo toisin. Jumala on valinnut toisin. Miksi?

 

Jeesuksen osa maailmassa
Kun Jumala lähetti Poikansa maailmaan, tämän lapsuusaika maailmassa näytti kovin vaatimattomalta. Köyhän perheen pojasta ei suurmiestä odotettu. Kiertävän opettajan seuralaisetkin olivat tavallista, oppimatonta, jopa kovapäistä väkeä. Elämänsä aikana Jeesus oli monin tavoin väärinymmärretty ja torjuttu. Kaikki täytti kuitenkin ihmeellisellä tavalla Jumalan suunnitelmaa.

 

Ihmispelosta Jumalan pelkoon
Me ihmiset olemme riippuvaisia toisten mielipiteistä. Ei ole helppoa seistä omilla jaloillaan, kun vastakkaisten mielipiteiden valtavirta painaa päälle. Jeesus kutsuu häneen uskovia pysymään lujina, pelkäämään Jumalaa enemmän kuin ihmisiä. Jumalan pelolla on ikuisuuteen asti ulottuva siunaus.

 

Tulevaisuuden murehtimisesta
Kuinka paljon turhia murheita sinulla on ollut elämäsi aikana? Olisi mielenkiintoista tietää, moniko etukäteen pelätty tai murehdittu asia on kuitenkin ajallaan hoitunut. Miten paljon huokauksia ja valvottuja öitä onkaan mennyt hukkaan! Jeesus kutsuu meitä vähäuskoisiksi ja opettaa luottamaan Jumalaan.

 

Odotatko Jumalan valtakuntaa?
Jeesuksen paluu aikojen lopulla tapahtuu yllättäen. Se herättää usein uskovissakin epävarmuutta. Kysymme, olenko tarpeeksi valmistautunut hänen tullessaan. Jeesus kertoo selkeän esimerkin valvomisesta. Hän korostaa myös, kuinka suuri ilo odottaa valmistautunutta palvelijaa!

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä