Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Erilaisia astioita, Eija Suominen

Erilaisia astioita
Raamatussa meitä ihmisiä verrataan, monen muun ohella, myös astioihin. Astioita on monen kokoisia ja muotoisia, eri materiaaleista tehtyjä ja eri käyttötarkoituksiin sopivia. Profeetta Jesaja kirjoittaa: Mutta olethan sinä Herra, meidän isämme; me olemme savi, ja sinä olet meidän valajamme, kaikki me olemme sinun kättesi tekoa. (Jes.64:8)

 

 

Valittu astia
Hän oli nuori ja voimakas, lukenut ja sivistynyt Egyptin prinssi, jolla oli koko elämä edessään faraon loisteliaassa hovissa. Korea astia, jonka Jumala oli kuitenkin valinnut itselleen aivan toisenlaista käyttöä varten. Mooses, Niilin poika oli johtava kansansa pois Egyptin orjuudesta, Jumala oli valinnut hänet kansansa vapauttajaksi.

 

 

Pieni astia
Täällä on pieni poika, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi pientä kalaa, kertoi Andreas, Simon Pietarin veli Jeesukselle. Ja niin Jeesus otti tuon pienen astian käyttöönsä, tuon pienen pojat eväät, jotka Jeesuksen käsissä koituivat siunaukseksi monille tuhansille ihmisille, jotka olivat tulleet häntä kuuntelemaan, ja joille illan tullen tuli kaikille nälkä.

 

 

Särkynyt astia
Minut on unohdettu kuin olisin kuollut, olen kuin särkynyt astia! parahtaa kuningas Daavid psalmissa 31. Hän oli ollut aikoinaan maansa pelastaja käydessään yksin suurta Goljattia vastaan voittaen tämän; mutta nyt oli kansa unohtanut hänen urhoollisuutensa, suosio oli haihtunut ja Daavid koki olevansa syrjään sysätty, unohdettu, hyödytön ja arvoton, suorastaan pois heitetty astia.

 

 

Täydellinen astia
Hän tuli maailmaan, kärsi ja kuoli, jotta me saisimme elää. Jotta me uskoisimme armosta omat syntimme anteeksi hänen Golgatalla vuotaneen pyhän verensä tähden, ja perisimme iankaikkisen elämän taivaan valtakunnassa.
Jeesus Kristus, tuo Jumalan täydellinen astia, tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon. Hän tuli ihmisten kaltaiseksi ja hänet havaittiin olemukseltaan sellaiseksi kuin ihminen. Hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, aina ristinkuolemaan asti. (Fil.2:7-8)

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä