Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Hengellinen koti Raamatussa – Markus Aitamäki

 Hengellisen kodin peruspilarit

Mitkä ovat hengellisen kodin peruspilarit? Mistä voi tunnistaa kristillisen seurakunnan? Millainen oli alkukirkon seurakunta ja voidaanko jotain siitä soveltaa meidän aikaamme? Tätä kysellään tässä raamattuavain-opetuksessa.

Hengelliseen kotiin sitoutuminen

Miksi on tärkeää käydä seurakunnassa ja millaisessa jumalanpalveluksessa olisi mukava käydä? Mitä se tarkoittaa, että sitoutuu omaan seurakuntaansa? Tähän yritämme löytää vastauksia tässä raamattuavain-opetuksessa

Hengellisen kodin ilmapiiri

Jeesus sanoo, että meidän tulisi rakastaa toisiamme. Jos tämä toteutuisi hengellisessä kodissa, siellä olisi hyvä olla. Miten voimme vaikuttaa hengellisen kodin ilmapiiriin?

Hengellisen kodin uhkat

Hengellistä kotia uhkaavat erilaiset uhkat. Ne ovat uhkia, jotka nousevat seurakunnan sisältä, mutta myös niiden ulkopuolelta. Yritämme tässä raamattuavaimessa tunnistaa ja nostaa esille näitä uhkakuvia

Hengellisen kodin uudet perheenjäsenet

Hengellinen koti on siitä erityinen, että siihen pääse vain kutsumalla. Seurakunnan tulisi olla sellainen paikka, johon on helppo kutsua muita ihmisiä mukaan. Pohdimme tässä raamattuavaimessa, kuinka voisimme ottaa vastaan uusia perheenjäseniä hengelliseen kotiimme.

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä