Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Herätys, Kai Niemelä

Kuuletko huminan?
Herätys. Sitä kaivataan. Sitä toivotaan. Sitä odotetaan. Herätys herättää monenlaisia tunteita innostuksen ja pettymyksen välillä. Elämme ajanjaksoa, jossa inhimillisesti ajatellen herätyksen puhkeaminen on mahdotonta, mutta Jumala ei ole koskaan kaivannut ihanteellisia olosuhteita voidakseen toimia.

 

Herran pelossa
Herätyksen vaikutukset ovat vaihdelleet historian aikana, mutta kun herätys puhkeaa, se näkyy, kuuluu ja muuttaa ihmisiä ja kansakuntia. Mutta jaksammeko me vielä uskoa, rukoilla ja toimia, jotta saisimme nähdä maassamme Jumalan vuodattaman herätyksen ja sen myötä yhä useamman suomalaisen pelastuvan?

 

Rukouksen voima
Joku on joskus sanonut, että ”me rukoilemme ikään kuin kaikki riippuisi Jumalasta ja toimimme ikään kuin kaikki riippuisi meistä.” On aika rukoilla ja on aika tehdä työtä. Monien herätysten taustalla vaikutti Jumalan herättämien uskollisten esirukoilijoiden joukko, jotka pyysivät lannistumatta Jumalaa ilmestymään voimassaan.

 

Missä viivyt?
Meidät on vallannut monella tapaa hengellinen lamaantuminen. Emme jaksa aina rukoilla emmekä jaksa aina uskoa, että voisimme nähdä vielä herätyksen ajan. Tyydymme vallitsevaan olotilaan ja usein toivomme myös salassa, ettemme saisi kokea herätyksen aikaa, koska se haastaa myös meidän uskomme ja uskonelämämme.

 

Jumalan voimassa
”Me tarvitsemme kipeästi sitä, että Jeesus saa herättää meidät Hengellään, sillä me emme saa omin voimin aikaan herätystä – emme edes itsemme heräämistä. Mutta jos Jumala saa murtaa meidät armossaan ja rakkaudessaan ja kun hän alkaa synnyttää sydämeemme todellista hätää hukkuvista sieluista, voi olla, että lähestymme herätyksen aikaa.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä