Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Ikuisuus ratkaisee, Sakari Kalliomaa

Onko taivasta ja helvettiä olemassa?
Jos taivas on olemassa haluatko sinne, vai onko asia sinulle yhdentekevä? Professori Ove Hallesby sai aikanaan suuren kohun aikaiseksi Norjassa varoittamalla ihmisiä joutumasta helvettiin. Kuuluuko meidän varoittaa ihmisiä joitumasta helvettiin ja kertoa Jumalan tarjoamasta toisesta mahdollisuudesta. Varastaako elämän houkutukset taivaspaikan?

Viisaus
Jumalan ilmoittama viisaus tarkoittaa hänen tuntemistaan. Ihmisen ymmärtämä viisaus voi sisältää ansan. Ongelmana on synti joka johtaa suruttomuuteen ja eroon Jumalan suunnitelmista. Jumala kutsuu surutonta ihmistä, joka elää Hänen viisautensa ulkopuolella. Ihminen tuntee elämänsä tyhjyyden, mutta on voimaton saamaan muutosta aikaiseksi elämässään. Sakari Kalliomaa käy keskustelua yhdessä Kari Teikarin kanssa.

Synnin vaikutus
Synti erottaa ja on sydämen luopumista Jumalasta, mikä johtaa synnin orjuuteen. Kari Teikari kertoo tässä jaksossa rohkeasti oman elämänsä haasteista, jotka johtivat suuriin vaikeuksiin hänen elämässään. Väärät mallit kotoa ja suuret maalliset tavoitteet johtivat kierteeseen, jossa hänen elämänsä ajautui alkoholin ja rauhoittavien lääkkeiden väärinkäyttöön.

Uusi mahdollisuus
Sakari ja Kari jatkavat keskustelua taivaasta ja helvetistä, synnistä ja sen vaikutuksista ihmisen elämässä. Kuka on kaiken pahan takana ja minkälaisia riskejä saattavat aikamme trendit sisältää? Mihin Karin saama uusi mahdollisuus johti ja minkälaiset seuraukset sillä käytännössä on ollut?

Tarvitaanko Jumalaa?
Opetussarjan viimeisessä jaksossa kerrotaan niistä mahdollisuuksista, jotka Jumala on varannut ihmiselle ja miten niihin voi tarttua. Jumalan suunnitelma on hyvä ja tarkoitettu meille kaikille. Taivaassa on paikka jokaiselle, jolle Jumalan suunnitelma kelpaa. Keskustelu jatkuu Karin ja Sakari kanssa käytännön esimerkein.

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä