Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Ja Jumala sanoi – Luominen, Eija Suominen

Ensimmäinen päivä
Maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden yllä. Ja sitten se tyhjä räjähti, sanoo tiede. Alussa Jumala loi taivaat ja maan, sanoo Raamattu. Voiko tyhjä, ei-mikään räjähtää vai onko kaiken takana sittenkin korkeampi äly, kaiken suunnittelija ja Luoja, Jumala?

 

Toinen ja kolmas päivä
Sana kertoo, että Jumala teki taivaanavaruuden ja erotti vedet sen yläpuolelta ja alapuolelta toisistaan toisena luomispäivänään. Ja avaruuden hän nimesi taivaaksi. Kolmantena päivänä Jumala sanoi: Kerääntykööt taivaan alla olevat vedet yhteen paikkaan, ja tulkoon kuiva alue näkyviin. Ja maan ja meren luomisen jälkeen olivat vuorossa siementä tuottavat kasvit, ruohot ja hedelmäpuut lajiensa mukaan.

 

Neljäs päivä
Neljäntenä päivänä Jumala loi kaksi suurta valonlähdettä: auringon ja kuun, sekä myös tähdet. Hän tiesi tarkalleen oikeat paikat näille taivaankappaleille, sekä oikeat etäisyydet maapalloon nähden, minkä nykyinen tiedekin on pystynyt todentamaan. Lopunaikoina nämä valonlähteet tulevat muuttamaan muotoaan, ja kerran ne lakkaavat olemasta kokonaan.

 

Viides päivä
Maailmassa arvellaan olevan noin 10 000 eri lintulajia, sekä valtava määrä myös eri lajisia kaloja, jotka Jumala loi viidentenä päivänä. Jumala loi niin ilman kuin merenkin asukit jälleen kunkin lajiensa mukaan. Lajin sisällä voi tapahtua kehitystä, mutta ei ole olemassa mitään todisteita siitä, että kehitystä tapahtuisi lajista toiseen. Kala on ollut kala, ja lintu on ollut lintu alusta saakka.

 

Kuudes päivä
Nyt olivat luomisvuorossa maaeläimet sekä ihminen. Ja vaikka ihmiset ja eräät eläinlajit muistuttavatkin varsin paljon biologisesti toisiaan, niin vain ihminen luotiin Jumalan kuvaksi, minkä tähden ihmisellä on erityisasema suhteessa Jumalaan ja suhteessa luomakuntaan. Jo luodessaan ihmisen Jumala tiesi, miten kaikki tulee menemään, ja hänellä oli jo pelastussuunnitelma valmiina Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä