Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Jeesusta vastapäätä, Ulpu Lappi

Ihmisen luo
Meillä ihmisillä on taipumus luokitella aivan huomaamattamme toinen toisiamme. On heitä, joita kovasti arvostamme, on tasavertaisia ja sitten kartettavia. Jeesus haastaa meidät. Hän kulkee suoraan ihmisen luo, ja kutsuu meitäkin samaan.

 

Vesi antaa elämää
Vesi on kaikelle elämälle välttämätöntä. Ilman sitä ei yksikään solu elä. Jeesus näkee omilla teillään kulkevan janoisena, nääntyvänä. Hänellä on antaa sisimpään lähde, jossa kumpuaa jatkuvasti iankaikkisen elämän vesi. ”Joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan.”

 

Ongelma on mahdollisuus
Elämän vaikeilla asioilla on eräs hyvä puoli. Ne pysäyttävät. Kun omat ratkaisuyritykset on käytetty, tulee tilaa täysin uudelle. Moni on löytänyt silloin yhteyden Jumalaan. Jeesus opettaa esimerkillään uskovaa, miten tuoda Jumalan armo ja totuus uutta elämää etsivälle.

 

Oikea rukous
Ihmisen kaipaus olla yhteydessä Jumalaan ilmenee rukouksena. Ottaako Jumala vastaan jokaisen rukouksen ja rukoilijan? Mikä on oikeaa, mikä kelpaamatonta hänen edessään? Onko ihmisen oltava uskonnollinen, ennen kuin hän voi rukoilla? Mistä tosi rukous on peräisin?

 

Jeesus on Jumalan etsivä rakkaus
Jeesus suuntasi kulkunsa määrätietoisesti sinne, missä häntä tarvittiin. Hän avasi Messias-salaisuuden ja toi uuden elämän samarialaiselle naiselle. Muuttunut nainen veti magneetin tavoin kaupungin väen Jeesuksen luo. Ei unohdeta kertoa Jumalan töistä omassa elämässämme. Se kantaa aikanaan sadon.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä