Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Joona, mies joka suuttui Jumalalle, Aija Sairanen

Mies joka suuttui Jumalalle
Lapsi tai nuori yleensä kiukuttelee ja suuttuu sellaiselle henkilölle, jota hän pitää turvallisena. Omilleen vanhemmilleen. Tutustumme tässä opetussarjassa mieheen, joka suuttui Jumalalle. Uskalsiko hän näyttää suuttumuksensa, koska luotti, ettei Jumala hylkää häntä.

 

Kerro minulle Jumalastasi
Tutkimme Joonan kirjaa. Ensimmäisen luvun alussa Joona luopui profeetan virasta, koska hänelle tuli erimielisyyksiä Jumalan kanssa. Elämä yllätti. Todistaminen elävästä Jumalasta jatkui. Otollisimmat tilanteet sanoman vastaanottamiselle ovat silloin, kun tilanne lähtee kuulijoiden elämäntilanteesta.

 

Rukous tuonelan porteilla
Mitä sinä tekisit, jos tietäisit kuolevasi hetken päästä? Tässä osassa tutkimme Joonan kirjan 2.lukua. Tyynnyttääkseen myrskyävän meren, merimiehet olivat heittäneet Joonan ohjeiden mukaan miehen mereen. Kuoleman edessä Joona rukoili Herraa.

 

Suunnattoman suuri kaupunki
Joona ei halunnut toimia Jumalan kutsun mukaan, vaan yritti paeta Herraa. Pakomatka päätyi kalan vatsaan. Siellä pimeydessä Joona selvitti välinsä Jumalan kanssa. Hän sai uudelleen alkamisen armon. Mutta miten kävi Niniven Jumalan tuomion alla?

 

Onko sinulla mitään syytä olla suutuksissa?
Onko elämässäsi ihmisiä tai ryhmiä, joita et halua taivaaseen? Loukkaako sinua ajatus, että Jumala haluaa armahtaa kaikkia; sotarikollisia, raiskaajia, perheväkivallan harjoittajia, työpaikka- ja koulukiusaajia? Joonan kirjan viimeinen luku käsittelee tätä teemaa.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä