Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Joulu Vanhassa testamentissa, Pirkko Valkama

Vanha testamentti kertoo Jeesuksesta
Jouluviikon opetuksissa teologian maisteri Pirkko Valkama kertoo, millaisia asioita Vanhassa testamentissa on kerrottu Jeesuksen syntymästä, Jouluun liittyvistä tapahtumista.

 

 

Lapsi on syntynyt. Poika on annettu meille
Jesajan luku yhdeksän alkaa sanoilla: Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa loistaa kirkkaus. Sitten meille kerrotaan, millä tavoin tämä tapahtuu. Se tapahtuu niin, että meille syntyy lapsi, meille annetaan Poika. Tätä lupausta tutkimme tässä opetuksessa.

 

 

Jeesus Nasaretilainen
Tässä opetuksessa pohdimme mitä Matteus tarkoitti sanoessaan, että kun Jeesuksen vanhemmat asettuivat lapsen kanssa asumaan Nasaretiin, siinä toteutui profeettojen ennustus: häntä kutsutaan Nasaretilaiseksi.

 

 

Betlehemissä syntyvä Pelastaja
700 vuotta ennen Jeesuksen syntymää Miika-niminen profeetta ilmoitti, että Hän, jonka juuret ovat muinaisuudessa, ikiaikojen takana syntyy Betlehemissä.

 

 

Kun aika on täyttynyt, lähetti Jumala Poikansa
Luukas kertoo evankeliumissaan miten Simeon niminen vanha pappi odotti tulevaa messiasta. Simeon oli saanut Jumalalta lupauksen, että ei kuole ennen kuin näkee tuon pelastajan. Mutta mistä Simeon ja monet muut hänen aikalaisensa tiesivät odottaa messiaan syntymää.

 

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä