Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Jumala kuulee – kuuletko sinä? Ulpu Lappi

Kuuleva Jumala
Aikaamme voi kuvata kiireiseksi ja meluisaksi. Monenlainen informaatio, sekä tärkeä että tyhjänpäiväinen tulvii aamusta iltaan päiviimme. ”Katso tämä, osallistu, kerro mielipiteesi”, meitä haastetaan. Osaatko pysähtyä ja erottaa hiljaista aikaa itseäsi varten ja Jumalaa varten? Kaikkivaltiaalla on asiaa sinulle.

 

 

Mitä on kuuleminen?
Kun joku puhuu sinulle, saatat huolimattomasti todeta: ”Joo, joo” tarkoittamatta yhtään mitään. Ehkä et edes muista, mitä sinulle sanottiin.- Mitä on kuuleminen, kuunteleminen entä totteleminen?

 

 

Vakava kuulon alentuma
Jotkut sairaudet vioittavat kuuloa. Myös kova melu aiheuttaa kuulon huonontumista. Kaikille ihmisille on yhteistä syntiinlankeemuksen vaikuttama vakava kuulon alentuma, kun Jumala puhuttelee meitä Sanassaan.

 

 

Asiaa sinulle
Muistan hämmästyksen, joka syntyi, kun vuosia sitten sain lehtimainoksen. Se alkoi minun nimelläni! Vaikka Jumala on koko maailmankaikkeuden Herra, hän kutsuu sinuakin nimeltä.

 

 

Kuuliaisuuden siunaus
Raamattu kuvaa monesti ihmistä lampaana ja Jumalaa tai Jeesusta paimenena. Vaikka harva meistä tietää kokemuksesta, millaista lampaanhoito on, varsinkin Lähi-Idässä, nämä tarkat kuvaukset avaavat hienosti Herraan uskovan elämää.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä