Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Jumalan valtakunta on tullut lähelle, Kai Niemelä

Valtakunnan todellisuus
Jumalan valtakunta ja sen todellisuus oli keskeisellä sijalla Jeesuksen julistuksessa ja toiminnassa, kun hän ilmensi omassa työssään tuon valtakunnan lainalaisuuksia. Taivasten valtakunta tuli lähelle ja kosketti monen ihmisen elämää, oli sitten kyseessä syntien anteeksiantaminen, pahan voittaminen, sairaiden parantaminen, kuolleiden herättäminen tai riivaajien ulos ajaminen. Jeesuksen toiminta sai ihmiset liikkeelle ja saa yhä edelleen.

 

Jeesus parantajamme
Suuri osa evankeliumeista käsittelee Jeesuksen tekemiä ihmeitä ja parantamisia, sillä ne kuuluivat Jumalan valtakunnan normaaliin toimintaan ja hän osoitti niiden avulla tuon valtakunnan luonteen ja voiman. Näemme evankeliumeissa, ettei Jeesus parantanut kaikkia samalla tavoin. Hän paransi yksittäisen ihmisen Betasdan lammikolla ja toisaalla kaikki, jotka tarvitsivat parantumista. Hän paransi lähietäisyydeltä ja kaukaa ja samoja vaivoja eri tavoin. Jeesuksen toiminta perustui suhteeseen ei kaavaan.

 

Opetuslapset saavat voiman ja vallan
Jeesus ei pitänyt yksinoikeutenaan Jumalan valtakunnan sanomaa, voimaa ja valtaa, vaan hän lähetti opetuslapset julistamaan samaa valtakunnan sanomaa ja tekemään samoja tekoja, joita itse teki – ja hyvin tuloksin. Jeesus muistutti kuitenkin siitä, ettei tulisi kiinnittää katsetta pelkiin ihmeisiin, vaan ihmeiden antajaan. Asioiden oikea järjestys oli tärkeä ja tärkeintä on usko Jeesukseen, jonka synnyttää Jumalan sana.

 

Evankeliumi etenee voimassa
Apostolit ja alkuseurakunta lähti liikkeelle Pyhän Hengen voimassa julistamaan elämää muuttavaa sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta ja heidän kättensä kautta tapahtui monia ihmeitä ja tunnustekoja ja seurakunta kasvoi. Kohdatessaan vaikeuksia he rukoilivat rohkeasti lisää voimaa julistaa pelotta Jumalan sanaa. He pyysivät myös, että sairaita saisi edelleen parantua ja että tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuisi Jeesuksen nimessä.

 

Valtakunnan todellisuus tänään
Meidät on kutsuttu luottamaan Jumalan hyvyyteen ja jatkamaan julistamista, sairaiden parantamista ja muuta vapauttamista. Mutta haluammeko me oikeasti nähdä samaa, mitä Jeesuksen opetuslapset ja alkuseurakunta näkivät? Olemmeko valmiit uskomaan, että Jeesus lähettää meidät tänäänkin samalla kutsulla ja samalla tehtävällä, jolla Isä lähetti hänet? Voimmeko tarttua uskossa lupaukseen, että kuka tahansa joka uskoo Jeesukseen voi odottaa tekevänsä samoja tekoja?

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä