Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Kaitselmus Pyhän Hengen toimintana, Markus Korri

Mitä kaitselmus tarkoittaa?
Jumalan rakkaus ilmenee hyvän paimenen kaitsevana toimintana. Se on iankaikkisuuteen johtavaa rakkautta. Toivoton Robinson Crusoe löysi autiolla saarella elämäänsä ensimmäistä kertaa toivoa. Rakkaus voi tuntua kovalta, kun hätä on suuri, mutta hädän jälkeen rakkaus sulkee kohteensa lohduttavaan syliinsä.

 

Ihmisen tahdon vapaus ja Jumalan kaitseva toiminta
Onko ihmisellä vapaa tahto? Voiko Jumala määrätä ihmisen tien? Mitä Martti Luther ajatteli Jumalan kaitselmuksesta?

 

Pyhä Henki ja Hänen osansa osana Jumalan kaitsevaa toimintaa
Kuka Pyhä Henki on ja miten hän toimii maailmassa? Ajatus Jumalan kaitselmuksesta auttaa meitä ymmärtämään Pyhää Henkeä ja hänen toimintaansa maailmassa. Pyhän Hengen lahjat ovat osa Jumalan kaitsevaa toimintaa.

 

Miten ymmärtää Jumalan kaitsevaa toimintaa maailmassa?

Historian kokonaiskuva auttaa meitä ymmärtämään Jumalan kaitsevaa toimintaa maailmassa. Yksittäinen pelastettava lammas on aina osa suurempaa laumaa. Jumalan kaitselmus yksittäisen ihmisen kohdalla avautuu koko lauman näkökulmasta.

 

Yhteenveto
Tämä jakso kiteyttää tämän viikon opetukset ja auttaa jäsentämään niitä. Miten ymmärtää Jumalan kaitsevaa toimintaa luomakuntansa parhaaksi? Miten käsitys koko pelastettujen joukosta avaa Jumalan kaitsevaa toimintaa yksittäisen ihmisen elämässä? Mikä on Pyhän Hengen rooli Jumalan kaitsevassa toiminnassa?

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä