Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Lahjakkaiden seurakunta, Kai Niemelä

Taivaalliset aarteet
Jumala on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa. Jeesuksessa Kristuksessa meillä on kaikki, mitä tarvitsemme elämään ja jumalisuuteen. Eläessämme yhteydessä Jeesukseen Kristukseen, voimme iloita ja nauttia näistä siunauksista ja levittää Kristuksen tuntemista kaikkeen maailmaan.

 

Asenteellisuutta
Seurakunta on Pyhän Hengen johdossa oleva yhteisö, jonka toiminnan kautta evankeliumi leviää maan ääriin saakka. Ei rakenneta suhtautumistamme Pyhän Hengen työtä ja armolahjoja kohtaan ennakkoasenteidemme ja kokemustemme, vaan Raamatun varaan, sillä Jumalan sanasta meille avautuu Pyhän Hengen avulla avarat ja innostavat näkymät Jumalan työhön ja Hengen lahjoihin seurakunnassa.

 

Tavoitellaan lahjoja
Jumala on antanut sinulle armolahjan tai -lahjoja ja hän haluaa sinun tekevän niillä jotakin Kristuksen ruumiissa. Rohkaistutaan etsimään, kokeilemaan ja tutkimaan rukoillen, jotta löytäisimme omat lahjavarustuksemme, jotka meille on annettu. Puhalletaan armolahjamme täyteen liekkiin seurakunnan rakennukseksi ja Jumalan kunniaksi.

 

Oma paikka
Jumala on myös suunnitellut jokaisen meidän paikkamme seurakuntaruumiissa ja varustanut meidät sitä tehtävää varten. Ruumis tarvitsee eri jäsenet, jotta se voisi toimia tehokkaasti. Samoin seurakuntaruumis ei toimi tehokkaasti, ennen kuin jokainen jäsen toimii omalla paikallaan lahjojensa mukaisesti. Seurakunta tarvitsee erilaisia armolahjoja, jotka Jumala itse antaa Pyhän Hengen kautta kullekin oman tahtonsa mukaisesti.

 

Lupa harjoitella
Meidän tulisi nähdä vaivaa sen eteen, että löytäisimme sopivan paikan, jossa kaikilla  armolahjoilla voidaan palvella seurakuntaruumista. Jumala ei antanut meille armolahjoja riidan ja katkeruuden työvälineiksi, vaan Kristuksen ruumiin hyvinvoinnin, kasvun ja rakentumisen edistämiseen. Viritetään sen tähden lahjamme palaviksi.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä