Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Menetys ja mahdollisuus, Aija Sairanen

Menetys ja mahdollisuus
Meille ihmisille on luonteenomaista, että kammoamme kärsimystä ja vaikeuksia. Vastoinkäymisten keskellä saatamme, kysyä, että jos Jumala on rakkaus, niin kuinka Hän sallii tämän. Käsittelemme tällä viikolla Raamatun kertomuksia, joissa Jumala kääntää kärsimyksen tavalla tai toisella siunaukseksi.

Kuka teki synnin?
Onko elämämme vaikeudet Jumalan rangaistusta vai paholaisen hyökkäystä? Tämän päivän tekstissä ihmiset kysyvät, että kenen synnin takia lapsi oli syntynyt sokeana.

Kun olet palannut takaisin, vahvista veljiäsi
Todennäköisesti olet usein pettynyt toisiin ihmisiin. Monet meistä ovat pettyneet myös Jumalaan. Tänään kuljemme hetken opetuslapsi Pietarin rinnalla. Tälle itsevarmalle miehelle itseensä pettyminen oli rankka kokemus.

Eduksi evankeliumille
Ajattelemme helposti, että ideologisesti maailma valloitetaan niin, että tavoitetaan tavalla tai toiselle suuret ihmismassat. Mutta Jumalalla oli varaa laittaa yksi maailman historian suurimmista evankelistoista vuosiksi syrjään juuri silloin, kun kristillinen kirko oli alkanut levitä Rooman valtakunnassa. Tänään pohdimme, mitä Paavalin vankeusvuodet merkitsivät evankeliumin leviämiselle.

Jumalan käsivarren voima
Luther opetti, että Paholainen on Jumalan kahlekoira. Pimeimpinäkään hetkinä ei tapahdu mitään, mikä ei olisi Jumalan tiedossa – ja hallinnassa. Viikon teemana on ollut, kuinka Jumala voi mutta vastoinkäymiset siunaukseksi. Tänään käsittelemme kristinuskon suurinta paradoksia.

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä