Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Merkitykselliset suhteet, Aija Sairanen

Tie Jeesuksen luo
Nuorena monet meistä ajatteli, että pystyy ratkaisemaan asioita itsenäisesti. Riippumattomasti. Kokemuksen myötä huomaamme, kuinka suuri vaikutus meihin on ollut toisilla ihmisillä tai porukoilla. Tässä opetussarjassa tutustumme viiden Raamatun henkilön ihmissuhteisiin.

 

Ainoa, joka tuntee Jumalan
On rankkaa olla erilainnen. Oli kysymys sitten ulkoisista ominaisuuksista tai elämän arvoista ja tavoista. Moni on kokenut raskaaksi esimerkiksi olla koululaukkansa, työpaikkansa tai perheensä ainoa uskova. Täällä Suomessa me kuitenkin yleensä löydämme toisia uskovia tueksemme seurakunnista. Kaikkialla maailmassa ei ole näin onnellisesti.

 

Älykäs ystävä ei ole aina parasta seuraa
Suomalainen sananparsi sanoo, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Joskus riittää yksikin ystävä viemään meidät harhaan.

 

Aktiivi seurakuntalainen, mutta tunnenko Jumalan?
Lasten kasvattaminen on vaikeaa. Lasten kasvattaminen niin, että he oppisivat tuntemaan elävän Jumalan näyttää olevan vieläkin vaikeampaa. Ainakin useiden Raamatun kertomusten valossa. Tässä jaksossa tutustumme yhteen papin kasvattamaan poikaan.

 

Merkityksellisin suhde
Tässä opetussarjassa olemme tutustuneet muutamiin Raamatun henkilöihin siitä näkökulmasta ja miten ihmissuhteet ovat vaikuttaneet heidän valintoihin. Viimeisessä osassa tutustumme vielä aikansa sivistyneistöön kuuluvaan hallintomieheen.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä