Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Mikä olet ihminen? Hannu Uusmies

Mikä olet ihminen?
Maailman ja olevaisuuden käsittämisessä on kolme pääseikkaa: Jumala, maailma ja ihminen. Ihmisen Herra Jumala loi ihmeelliseksi, luomakunnan kruunuksi. Sinäkin, kuulijani olet ihmeellisesti punottu jo äitisi kohdusta lähtien. Elämäsi tärkein asia on etsiä yhteyttä Jumalaan, luojaasi, josko voisit hänet vaikkapa vain hapuilemalla löytää.

 

Ruumis on osa ilmestysmajaa
Ihmiskeho on se asunto, jossa itse kukin asuu koko maanpäällisen aikansa. Siksi siitä tulee pitää hyvää huolta. Ei se ole mikään hukkaputki. Jumalan ihmeitä näkee lähellä, itsessään. Sanotaan, että onni on pieni ja pyöreäpäinen ja niin lähellä, ettei sitä aina huomaa.

 

Ihminen maan valtiaana
Jumala antoi luomalleen ihmiselle käskyn lisääntyä ja täyttää maan. Herra antoi myös käskyn viljellä ja varjella maata. Miten ihminen on täyttänyt Jumalan antamat velvoitteet suhteessaan tähän kaikkeen? Arkitodellisuudessa hiertäväksi seikaksi tulivat lankeemuksen jälkeen synti sairaus ja kuolema. Vain usko Kristukseen voi tuoda avun tähän todellisuuteen.

 

Jumala ei kutsumistaan kadu
Jumala ei kadu kutsumistaan eikä sitä, että hän loi ihmisen, vaikka monet asiat todistavat lankeemuksen seurauksista. Jumala pysyy uskollisena. Siitä todistaa Kristuksen tulo alas tänne ihmiseksi, veljeksemme. Jumala sovitti synnin lihassa eli Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa ja löi vihollisen joukot.

 

Pelastuksen sarastus
Saako Jeesus olla tervetullut sinunkin elämäsi? Hän odottaa sydänten ovilla vain lupaa astua ja jäädä asumaan. Hän ei tule väkisin, vaan odottaa vastausta kolkutukseensa. Avaathan sinäkin ovesi Herran käydä sisään aterioitsemaan yhdessä kanssasi?

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä