Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Mikä on Jumalan valtakunta? Ulpu Lappi

Valtakunnan vaiheet
Raamattu kertoo vaiheittain Jumalan suunnitelman etenemisestä: luomistyötä ja ihmisen lankeemusta seuraavat Jumalan pelastusteot.  Hän valitsee kansan ja lähettää Poikansa sen keskelle sovittamaan ihmisen rikkomuksen. Kaikkia kutsutaan valtakuntaan. Lopulta hän saapuu tuomarina ja kuninkaaksi uudistettuun luomakuntaan. Näin Jumalan valtakunta tulee.

 

Valtakunnan kuningas
Jumalan valtakunnan kuningas on hyvin erityinen. Hänestä kerrottiin satoja vuosia etukäteen: nimi ja elämäntehtävä, joka koski koko maailmaa. Suuri tehtävä ei vienyt Häntä eläessään kunniaan, vaan rististä tuli Hänelle valtaistuin. Ainoana Hän kuitenkin voitti kuoleman ja korotettiin taivaaseen. Tulee päivä, jolloin jokainen kumartuu tunnustamaan Hänet kuninkaaksi.

 

Valtakunnan ohjelmajulistus
Jeesus kertoo Vuorisaarnassaan Jumalan valtakunnan kansalaisten elämästä ja vaikutuksesta ympäristössään. Heidän tehtävänsä ei ole tavoitella lyhyen tähtäimen päämääriä, hetkellistä onnea vaan ikuisia lahjoja. He ovat tulevaisuuden kansaa. He kokevat nyt vaikeuksia mutta toivon varassa elävinä luovat ympärilleen valoa ja edistävät valtakunnan tuloa.

 

Valtakunnan rajat
Monta kertaa aikojen saatossa on ihminen halunnut määritellä, missä Jumalan valtakunnan rajat kulkevat. Se on kuitenkin Jumalan tehtävä, ei meidän ihmisten. Meille kuuluu Jeesuksen kutsu: ”Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!”  Portti on ahdas ja rajalla taistellaan. Ikuinen elämä on kuitenkin tavoite, jota ei kannata hukata. Jeesus kertoi, että lopullinen sadonkorjuu paljastaa, kuka on kypsä tähkäpää kuka tuleen heitettävää rikkaviljaa.

 

Tulkoon valtakuntasi!
Jeesus opetti rukoilemaan ”tulkoon Sinun valtakuntasi!” Hän osoitti rakkaudenteoillaan, mitä valtakunnan tulo tarkoittaa jo tässä maailmanajassa. Jeesuksen noustua taivaaseen hänen seuraajansa jatkoivat työtä niin kuin Mestari oli käskenyt. Tämä työ jatkuu tänään sinun ja minun ja lähetystyöntekijöiden kautta, kunnes Jumalan valtakunnan tulon hetki koittaa.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä