Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Minä olen, Eija Suominen

Minä olen ovi
Jeesus sanoo olevansa lampaiden ovi. Tämä on yksi niistä seitsemästä ”ego eimi” – minä olen-lauseesta, jotka hän lausuu Johanneksen evankeliumissa. Muut ovat leipä, ylösnousemus, valo, viinipuu, hyvä paimen ja tie, totuus ja elämä. Se, että hän sanoo olevansa ovi, merkitsee sitä, että jokainen, joka tuosta ovesta käy sisälle, löytää sielullensa ravinnon ja iankaikkisen pelastuksen.

 

Minä olen elämän leipä ja ylösnousemus
Jeesus Kristus on se leipä, se ravinto, jota nauttimalla pääsemme osalliseksi hänestä ja hänen ylösnousemusvoimastaan. Ehtoollisessa pääsemme Kristuksen ruumiin ja veren yhteyteen. Samoin kuin tavallinen ruoka sulaa yhdeksi syöjän kanssa, tulee Kristus yhdeksi häneen uskovan kanssa. Ja viimeisenä päivänä hän lupaa herättää kaikki omansa ylösnousemuksen riemuun ja iloon.

 

Minä olen valo ja viinipuu
Tiedämme kuinka vaikeaa on kulkea pimeässä, kuinka helposti voi kaatua ja kompastua, ja eksyäkin, mutta pienikin valo auttaa. Jeesus Kristus ja pyhä sanansa ovat valo tässä pimeässä maailmassa. Voimme heijastaa Hänen ominaan tätä valoa muillekin. Hän sanoo olevansa myös viinipuu, ja nimenomaan puun runko, josta oksat ovat riippuvaisia elääkseen, tuottaakseen hedelmää. Kun pysymme Kristuksessa, niin kuin oksat rungossa, mekin voimme tuottaa hedelmää.

 

Minä olen se hyvä paimen
Jeesus on lammaspaimen, joka rakastaa lampaitaan, toisin kuin palkkapaimen. Hän pitää huolta kaikista lampaidensa tarpeista niin hyvällä kuin huonollakin säällä. Hänen rakkautensa riitti ristille asti, sillä hän uhrasi oman henkensä lampaittensa edestä – hän uhrasi itsensä koko maailman edestä. Hän pitää meistä huolta täällä maan päällä, ja hän on se, joka kerran vie meidät myös taivaan kotiin.

 

Minä olen tie, totuus ja elämä
Jeesus on välimies Jumalan ja ihmisen välillä, hän on tie syntikuilun yli taivaaseen. Hän on myös itse totuus, ja maailmaan tullessaan hän toi meille ihmisille totuuden kaikesta: totuuden Jumalasta, pelastuksesta, synnistä. Näiden lisäksi hän on myös elämä. Elämä on lähtöisin Isästä ja Pojasta, ja se on Jumalan suuri lahja. Jeesus on tie, totuus ja elämä; tässä ja nyt, ja kerran iankaikkisuudessa – uskommeko sen?

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä