Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Nähdä, Aija Sairanen

Kaikki oli hyvää
Sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä. Eri ihmiset saattavat nähdä saman paikan tai asian hyvin eri tavalla. Tässä opetussarjassa pohdimme, mitä ja miten me näemme. Ja miltä maailman kaikkeus ja meidän ihmisten elämä niin yhteisöinä kuin yksilöinä näyttää.

 

 

Se oli kaunis katsella
Edellisessä osassa kävimme läpi maailmankaikkeuden ja ihmisen luomista. Kaiken päätteeksi vuoden 1933 käännöksen mukaan ”Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. ”Nyt kun katsomme maailmaa, näemme paljon sekä ilmastonmuutoksen että sotien ja väkivallan tuomia ongelmia. Miten olemme tähän tulleet? Sitä pohdimme tässä jaksossa.

 

 

Jumala näki minun ahdinkoni
Opetussarjan ensimmäisessä osassa totesimme, että Jumala näki, että luomistyön tulos oli hyvä. Edellisessä osassa Eeva katseli kielletyn puun hedelmää ja näki, että sen hedelmät olivat hyviä syödä. Tässä osassa aiheena on, millaisena Jumala on nähnyt ja näkee edelleen meidän ihmiskunnan elämän.

 

 

Herra näki hyväksi
Opetussarjan ensimmäisesä osassa puhuimme Jumalan luomistyöstä. Projektinsa päätteeksi Jumala katseli tyytyväisenä työnsä jälkeä. Tässä jaksossa puhumme Hänen toisesta jättiprojektista, Hänen pelastussuunnitelman toteuttamisesta.

 

 

Minä näin uuden taivaan ja uuden maan
Opetussarjan teemana on näkeminen. Olemme aikaisemmissa osissa käyneet läpi Raamatun suuria linjoja. Tässä jaksossa katselemme asioita iankaikkisuuden näkökulmasta.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä