Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Palapelin paloja – Marian näkökulmia elämään, Aija Sairanen

Tuttuja paloja
Katolilaisessa kirkossa Neitsyt Maria on pyhimys, taivaan kuningatar. Millaisia näkökulmia Raamatun evankelistat antavat Jeesuksen äidin persoonaan ja elämään? Oliko hän tavallinen nainen vai tavallista täydellisempi Herran palvelijatar? Tässä opetussarjassa kuljetaan viisi osaa Marian seurassa ja tutustutaan häneen.

 

Toisten antamia paloja
Edellisessä osassa tutustuimme nuoreen Mariaan. Hän sai Jumalalta kutsun tulla Jeesuksen äidiksi. Täss jaksossa tutustumme myös Marian sulhaseen, Joosefiin. Joosefilla oli ongelma: Mitä hän tekisi, kun morsian odotti avioliiton ulkopuolista lasta?!

 

Yllättävän isoja paloja
Tämän opetussarjan aikana kuljemme Marian rinnalla. Marialle oli ominaista, että hän kätki kuulemaansa ja näkemäänsä sydämeensä. Ja tutkisteli niitä. Aivan kuin olisi rakentanut palapeliä. Miten saisi eri asioista syntymään ehjän kokonaisuuden: Elämän tarkoituksen.

 

Onko nämä vääriä paloja tähän kuvaan?
Olemme saaneet kulkea Marian ja Joosefin matkassa tässä opetussarjassa. He saivat kutsun tulla Jeesuksen vanhemmiksi. Meille monille tutut joulunajan tapahtumat päättyvät itämaan tietäjien vierailuun ja Herodeksen haluun surmata Jeesus-lapsi. Uusi kuningashan olisi uhka hänen valtaistuimelleen. Tai ainakin Herodes luuli niin. Jumala lähetti Jeesuksen vanhempineen turvaan Egyptiin.

 

Viimeiset palat loksahtavat paikoilleen
Olemme saaneet käydä läpi Marian elämää tässä oetussarjassa. Vasta tässä jaksossa katselemme Mariaa aikuistuneen Jeesuksen äitinä. Jeesus oli aikansa julkkis, jonka ympärille kerääntyivät sekä hänen kannattajat että vastustajat.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä