Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Pyhä Henki, Jarkko Haapanen

Kuka Pyhä Henki on?
Helposti kuvittelemme Pyhän Hengen olevan vain Jumalan vaikuttava voima. Raamatun mukaan Pyhä Henki on kuitenkin Jumalan kolmas persoona yhdessä Isän ja Pojan kanssa. Mentyään taivaaseen Jeesus lähetti Pyhän Hengen maailmaan ja tänäänkin Hän vaikuttaa keskellämme voimallisesti synnyttäen uskoa ja kirkastaen Kristusta.

 

Pyhän Hengen tehtävät
Jeesus käytti Pyhästä Hengestä erityisesti kahta nimitystä: Puolustaja ja Totuuden Henki. Tänäänkin Pyhä Henki puolustaa omiaan Saatanan syytöksiltä sekä kertoo totuuden meistä ja Jumalasta.

 

Pyhä Henki ja minä
Jokaisessa Jeesukseen uskovassa asuu Pyhä Henki. Tuo Henki saa aikaan heissä myös hyvää hedelmää. Pyhä Henki auttaa meitä näkemään syvemmin oman syntisyytemme mutta myös Jumalan armon.

 

Pyhällä Hengellä täyttyminen
Raamattu kehottaa täyttymään Pyhällä Hengellä. Se on sitä, että annamme hallintavallan elämässämme Pyhälle Hengelle. Suostumme sanomaan elämässämme synnin synniksi ja uskomaan ne Jeesuksen nimessä anteeksi.

 

Pilkka Pyhää Henkeä vastaan
Monia uskovia saattaa ahdistaa ajatus anteeksiantamattomasta synnistä – pilkasta Pyhää Henkeä vastaan. Mitä Pyhän Hengen pilkka sitten on? Kyse ei ole yksittäisestä tekosynnistä, vaan syvästä paatumuksen tilasta.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä