Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Raamatun naisia, Eija Suominen

EEVA – ”kaiken elävän äiti”
Ihmisen ei ole hyvä olla yksinään, totesi Jumala; ja loi Eevan Adamille kumppaniksi ja sopivaksi avuksi. Käärme sai houkuteltua Eevan tottelemattomuuteen, mistä seurasi syntiinlankeemus tuoden mukanaan kaikkea pahaa Eevan ja kaikkien ihmisten elämään, mutta Jumalalla oli jo pelastussuunnitelma valmiina ”vaimon siemenessä”.

 

MARIA – Jeesuksen äiti
Terve armoitettu! Herra olkoon kanssasi! Näillä sanoilla tervehti enkeli Gabriel nuorta nasaretilaista neitoa, Mariaa, noin 2000 vuotta sitten. Marian tehtävä oli ainutlaatuinen ja ainutkertainen koko maailmankaikkeuden historiassa: hän oli Jumalan synnyttäjä, Jeesuksen Kristuksen, maailman Vapahtajan äiti. Jeesuksen neitseestäsyntyminen on kristinuskomme peruspilareita, ja tuo neitsyt oli Maria.

 

MARIA MAGDALEENA – uskollinen opetuslapsi
Kukaan ihminen ei ole toivoton suhteessa Jumalaan ja Hänen rakkauteensa. Siitä on todisteena Magdalan Maria, entinen riivattu, josta Jeesus ajoi ulos seitsemän pahaa henkeä. Pelastuttuaan ja parannuttuaan Mariasta tuli uskollisista uskollisin opetuslapsi, joka seurasi Mestariaan kaikkialle, hamaan hautakammioon saakka. Pyhäaamun sarastaessa hän oli myös ensimmäisenä haudalla, ja sai kohdata ylösnousseen Jeesuksen.

 

TABITA – hyväntekijä
Alkuseurakunnan aikaan Joppen, nykyisen Jaffan kaupungissa eli ja vaikutti kristitty nainen nimeltään Tabita, jota myös Dorkakseksi kutsuttiin. Hän oli todennäköisesti hyvin toimeentuleva nainen, joka tunnettiin anteliaisuudestaan ja hyväntekeväisyydestään. Hän oli myös yksi viidestä Uuden testamentin puolella kerrotuista kuolleistaheränneistä. Tabitan hyvyydellä ja käytännön rakkaudella oli suuri merkitys seurakunnalle ja sen kasvulle.

 

FOTINI – Sykarin kaivon nainen
Samarialainen nainen oli lähtenyt vedenhakuun keskipäivän aikaan välttyäkseen kohtaamasta muita naisia. Tuosta vedenhakureissusta tuli hänen elämänsä mullistavin kokemus, sillä hän sai kaivolla kohdata juutalaisen miehen, joka oli aivan erilainen kuin ne miehet, joiden kanssa hän oli tekemisissä – hän kohtasi maailman Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen. Ja siitä paikasta hänen elämänsä muuttui ja ura urkeni kertaheitolla, hänestä tuli evankelista ja myöhemmin lähetystyöntekijä Afrikassa.

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä