Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Se toinen, Aija Sairanen

Luomakunnan tärkeimmät naiset
Tässä opetussarjassa otamme joka opetuksessa pari Raamatun persoona, joissa on jotain yhteistä. Ja jotain ratkaisevalla tavalle erilaista. Teemanamme on ”Se toinen”. Ehkä löydämme heistä sielun veljiä tai siskoja, joiden kanssa voimme pohtia omia elämämme arvoja ja Jumalasuhdetta. Ensimmäisessä opetuksessa ovat luomakunnan tärkeimmät naiset, Eva ja Maria.

 

Kahdenlaista katumusta
Israelin kaksi ensimmäistä kuningasta olivat Saul ja Daavid. Heidän seurassa pohdimme, että etsimmekö ensisijaisesti ihmisten vai Jumalan hyväksymistä?

 

Veljekset kuin ilvekset
Kaksi ehkä tunnetuinta Jeesuksen vertausta ovat kertomus Tuhlaajapojasta ja Laupias samarialainen. Molemmat vertaukset luetaan yleensä rippikouluissa. Tällä kertaa menemme vertausta Tuhlaajapojasta ja isoveljestään vähän syvemmälle. Hyvinkin erilaisilta vaikuttavat veljekset voivat olla yllättävän samanlaisia.

 

Kolme Jeesuksen kieltäjää
Tässä osassa on jokeri. Kahden vaihtoehdon sijaan kuljemme kolmen Jeesuksen opetuslapsen seurassa pääsiäisen tapahtumia. Oliko Pietarin, Johanneksen ja Juudaksen erilainen kohtalo “kohtaloa” vai jotain muuta?

 

Kaksi esikoista
Raamatun kaksi merkittävintä persoona ovat Adam ja Jeesus. Samalla voisimme todeta, että kaksi Raamatun merkittävintä puutarhaa olivat Eeden ja Jeesus. Näissä puitteissa tehtiin koko ihmiskunnan näkökulmasta ratkaisevia valintoja.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä