Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Seitsemän seurakunnan sanoma, Mika Tuovinen

Taivas avautuu
Kaksi vuosituhatta sitten taivas avautui Patmos-saarella. Jeesus ilmestyi apostoli Johannekselle ja käski lähettää kirjeen seitsemälle seurakunnalle. Jeesus on kirkon Herra ja hänen sanomansa seurakunnille on ajankohtainen tänäänkin.

 

Jeesus -Kirkon ja universumin Herra
Ilmestyskirjan tärkein henkilö on Jeesus Kristus. Ilmestyskirjan näyt kuvaavat häntä universumin Herrana, joka maailman sekasorron ja kaaoksen keskellä on kiinnostunut etenkin seurakuntansa tilanteesta.

 

Moitteita seurakunnille
Kirkko on alusta lähtien kohdannut uskosta luopumisen ja väärien opettajien todellisuuden. Jeesus kutsuu hänestä ja hänen sanastaan luopuneita seurakuntia parannukseen. Jeesus rakastaa seurakuntaansa ja siksi kutsuu heitä kuuliaisuuteen evankeliumin julistamisessa ja Sanan mukaan elämisessä.

 

Kiitosta ja lohdutusta seurakunnille
Jeesus kulkee seurakuntien keskellä rohkaisten ja kehottaen. Hän kiittää seurakuntia erityisesti kolmesta asiasta. Ensiksi hän kiittää niitä, jotka ovat pysyneet vainojen keskellä uskossa. Toiseksi niitä, jotka ovat julistaneet evankeliumia ja kolmanneksi niitä, jotka ovat pitäneet kiinni Sanasta.

 

Voittajajoukkueessa
Ilmestyskirjan kirjeet seitsemälle seurakunnalle päättyvät lupauksiin voittajille. Voittaja on se, joka uskoo Jeesukseen ja säilyttää uskon loppuun saakka. Voittopalkinto saadaan vasta kilpailun jälkeen.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä