Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Seuraa minua, Mika Falk

Ketä Jeesus kutsuu?
Oletko joskus saanut kutsun yllättävältä taholta, mitä et ole osannut alkuunkaan odottaa? Jumala kutsuu seuraansa todella kyseenalaisia tyyppejä: maksullisia naisia, kaverin joka huijasi veljeltään perinnön, miehen joka vainosi kristittyjä, murhaajia, pettäjiä, valehtelijoita ja monella tavalla elämänsä sotkeneita ja hankaluuksiin joutuneita ihmisiä. Miksi ihmeessä?

 

Suuressa mukana?
Ihmisillä on monia syitä hakeutua Jeesuksen luo. Osa tulee uteliaisuuttaan, joku etsii ratkaisua ongelmiinsa. Yksi osuu paikalle vahingossa ja toiselle Jeesus on viimeinen oljenkorsi. Ratkaisevaa ei ole motiivi vaan Jeesuksen kohtaaminen. Siinä on alkusysäys kaikelle hengelliselle elämälle ja sille, että tulee vedetyksi johonkin itseään paljon suurempaan mukana.

 

Elämän löytäminen ja kadottaminen?
Ensimmäiset kristityt olivat valmiit pitämään kiinni uskostaan ristiinnaulittuun Jeesukseen, vaikka se maksoi heille käsittämättömän paljon. Ja monet kristityt tänäkin päivänä ovat valmiit kieltämään itsensä, ottamaan ristinsä ja seuraamaan Jeesusta. Maksamaan uskotaan kovan hinnan. Miksi ihmeessä?

 

Epäonnistunut seuraaja?
Itsensä löytäminen tilanteesta, jossa on epäonnistunut perinpohjin ja pettänyt antamansa lupaukset tekee kipeää. Mitä suurempia lupauksia sitä on tullut antaneeksi tai mitä rakkaammalle ihmiselle ne on tullut pettäneeksi, sitä musertavammaksi tilanne käy. Mitä tehdä, kun on epäonnistunut Jeesuksen seuraajana?

 

Yltäkylläinen elämä?
Jeesuksen seuraajana voisi kuvitella päässeen yltäkylläisen elämän menestysputkeen, koska onhan hänelle annettu kaikki valta taivaassa ja maanpäällä, eikä hänellä ole tapana nuukailla rakkauden suhteen. Mutta jostakin syystä Jeesuksen suunnitelmassa seuraajilleen on kovin usein jotain sellaista, minkä kovin mieluusti jättäisimme väliin. Mitä Jeesus tarkoittaa yltäkylläisellä elämällä?

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä