Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Valtakunnan salaisuus – Seurakunta, Jumalan kaikista kansoista koostuva kansa, Jeesuksen vertauksia, osa 5/6, Pirkko Valkama

Onko mahdollista rakentaa täydellistä seurakuntaa
Raamatun yksi keskeinen käsite on Jumalan valtakunta, Taivasten valtakunta. Kaikki Jeesuksen vertaukset kertovat siitä, millainen tuo valtakunta on. Tutustumme tässä opetussarjassa vertauksiin, joissa Jeesus kuvaa seurakuntaa, Jumalan kaikista kansoista koostuvaa kansaa. Tämä on viides opetussarja, jossa teologian maisteri Pirkko Valkama käsittelee Jeesuksen vertauksia. Tässä jaksossa pohdimme, onko mahdollista rakentaa täydellistä seurakuntaa.

 

Ensimmäiset tulevat viimeiseksi ja viimeiset ensimmäiseksi
Mitä arvelet Jeesuksen tarkoittaneen, kun hän sanoi, että ensimmäiset tulevat viimeiseksi ja viimeiset ensimmäiseksi? Jeesus selitti asiaa kertomalla vertauksen viinitarhan työmiehistä.

 

Onko pakko antaa anteeksi?
Ei ole helppoa antaa anteeksi loukkauksia ja vääryyksiä.  Jeesus kuitenkin sanoi, että meidän hänen omiensa on jatkuvasti annettava anteeksi niille, jotka haavoittavat meitä, rikkovat meitä vastaan. Jeesus myös selitti vertauksen avulla, miksi anteeksiantaminen on välttämätöntä.

 

Millaisella asenteella palvelemme seurakunnassa?
Oletko sinä tehnyt paljon työtä seurakunnassa? Oletko sitä mieltä, että sinun pitäisi saada Jumalalta aivan erityisiä siunauksia, koska olet uhrannut omastasi ja nähnyt paljon vaivaa? Jeesus puhui useassakin vertauksessa siitä, miten ja millaisella asenteella meidän tulisi toimia Jumalan valtakunnassa.

 

Epärehellinen taloudenhoitaja
Yksi Jeesuksen vertauksista, joka usein herättää kysymyksiä on vertaus epärehellisestä taloudenhoitajasta. Vuoden 92 Raamatun käännöksessä vertauksen ymmärtämistä vaikeuttaa lisäksi käännösratkaisut. Mutta millaiseen toimintaan Jeesus kehotti omiaan, kun hän kuvasi epärehellisen taloudenhoitajan arveluttavia toimia?

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä