Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Täydellinen hyvyys, Ulpu Lappi

Johanneksen evankeliumissa on tallennettuna useita Jeesuksen opetuksia, joissa hän käyttää ”Minä olen”-sanoja. Ne olivat juutalaisille pyhiä ja kiellettyjä sanoja, koska Jumala oli Moosekselle ilmoittanut nimekseen ”Minä olen”. Jeesus yhdisti opetukseensa myös tunnusteot, jotka ilmensivät hänen valtaansa. Silti useimmat torjuivat hänet epäuskossaan.

Tarjolla Elämän leipää
Jeesus ruokki tuhansia kuulijoitaan autiolla seudulla ja opetti ”Minä olen elävä leipä”. Silti häneltä odotettiin vain ajallista hyvää. Se ei riitä ruokkimaan sielua. Myös meille Jeesus tarjoaa sisäiseen nälän tyydyttävää ravintoa, uskon yhteyttä häneen.

 

Valo matkallesi
Jeesus opetti: ”Minä olen maailman valo”. Sanat toteutuivat konkreettisesti, kun hän paransi sokean miehen ensin antaen silmien näön sitten hengellisen näkökyvyn eli uskon. Ilman tätä valoa ihminen jää synnin pimeyteen.

 

Hyvän paimenen ääni kutsuu
Jeesus opetti: ”minä olen Hyvä paimen”. Kaikki paimenet ja esikuvaksi asettujat eivät tavoittele seuraajiensa todellista hyvää. Jeesus antaa sen, mitä ihminen todella kaipaa –yltäkylläisen elämän ja turvan kuolemassa.

 

Totuus löytyy
Etsitkö totuutta elämääsi vai riittääkö sinulle tie, jonka päämäärä on epäselvä ja pettävä? Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä.” Totuus löytyy hänessä ja hän on tie Jumalan luo.

 

Ylösnousemus ja elämä
”Kirkko on siksi, koska täällä kuollaan”, totesi aikanaan Osmo Tiililä, tunnettu teologi. Ihminen kaipaa saada kuulla iankaikkisesta elämästä. Jeesus sanoi: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä”. Hänellä on todella valta sanoa näin, koska vain hän voitti kuoleman.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä