Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Usko vai uskonto? Sakari Kalliomaa

Jumalan tahto
Jumalan tahto on palkita ihmiset, jotka Häntä etsivät. Miten etsiä Jumalaa? Kristinuskon ydin on siinä, että Jumala tahtoo ilmoittaa itsensä meille syntisille ja vajavaisille ihmisille. Palkitseminen on sitä, että tulemme tietämään ja tuntemaan Hänet ja Hänen tahtonsa.

Keneen me turvaamme ja otammeko Jumalan ohjeet vastaan niin kuin ne on kirjoitettu. Ei lakihenkisesti vaan lapsellisesti suostumaan prosessiin, jossa meitä opetetaan luottamaan elävään Jumalaan ja siihen, että Hänellä on juuri minua varten suunnitelma, mutta ei niin kuin ehkä itse olin ajatellut.

 

 

Himosta vapauteen
Jeesuksen sanojen kuuleminen on luonnolliselle ihmiselle mahdotonta ja uskovakin joutuu kamppailemaan Sanan todesta ottamisen suhteen joka päivä elämässään. Taistelua tulisi käydä voitosta käsin, eli evankeliumi edellä. Opetuksessa tulee Jeesuksen seuraamisen vakavuus, pelastushan on helppo asia, mutta seuraaminen maksaa hinnan, Jeesus kysyikin tahdotteko tekin mennä pois opetuslasten, loukkaannuttua Hänen sanoihinsa.(Joh. 6:67)

Jeesus haluaa riisua meidät kaikista omista mahdollisuuksista ja uskonnollisista rakennelmistamme ottamaan vastaan elävät sanat, jotka muuttavat elämämme suunnan kohti taivastietä.

 

 

Sanan vastaanottaminen
Jaakobin kirjeen perusteella laadittu opetus tiivistyy siihen ajatukseen, että voiko olla uskoa joka ei näy käytännössä?

Onko niitä paljonkin jotka jäävät, vaikka luulevat olevansa pelastetut. Raamatun ilmoitus on selkeä, että jotka elävät Jeesuksen yhteydessä pelastuu, jotka siis elävät uskossa. Meitä kehoitetaan myös tutkimaan elämmekö uskossa? Usko on ainoa mahdollisuus pelastukseen, eli evankeliumin omistaminen henkilökohtaisesti. Sanan syömisestä ja sulautumisesta on kysymys.

 

 

Uskon koetus
Usko koetellaan, muunlaista uskoa ei voi olla olemassakaan. Riivaajatkin uskoivat, eli tiesivät Jeesuksen olevan Vapahtaja. Ensimmäinen joka tunnusti Jeesuksen Herraksi Jumalan Pojaksi (Matt 8:29 jne.) synagogassa oli riivaajahenki. Ei tämä tunnistaminen saanut Häntä kuitenkaan lankeamaan ja pyytämään apua. Pelkkä tieto ei riitä.

 

 

Uusi elämä
Usko on lahjaa yksin armosta ja uskosta, yksin Kristuksen tähden. Näin sanoi jo Lutherkin. Uskossa eläminen on Jeesus polulla kulkemista mistä ei hullukaan voi eksyä sanoo Sana.

Tiellä kulkeminen on kuitenkin suunnistamista johon tarvitaan ohjeet ja joita ohjeita noudattamalla pääsee kerran perille kotiin. Ohjeista kiinnipitäminen vaatii kuitenkin taisteluun suostumista ja vihollisen vastustamista. Aseet saadaan Jeesukselta ja voitto on jo saavutettu. Eli voitosta käsin kohti lopullista päämäärää.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä