Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Valtakunnan salaisuus – Valtakunnan kansalaisen elämä, Jeesuksen vertauksia, osa 6/6, Pirkko Valkama

Kymmenen morsiusneitoa
Vuorossa on kuudes ja samalla viimeinen osa Pirkko Valkaman opetussarjasta, joka käsittelee Jeesuksen vertauksia.  Jeesus kuvasi vertauksissaan monin eri tavoin Taivasten valtakuntaa. Hän kuvasi valtakunnan kasvua ja sen olemusta. Hän kuvasi myös miten valtakuntaan päästään ja miten siinä eletään. Jeesus kuvasi myös paluutaan ja sitä, miten meidän tulee valvoa, jotta olisimme valmiita kun hän tulee.

 

Palvelijoille annetut talentit
Edellisen vertauksen (kymmenen morsiusneitoa) perään Jeesus kertoi toisen vertauksen avulla, miksi vain osa morsiusneidoista oli valmiina ja miksi osa jäi häiden ulkopuolelle. Tällä kertaa tutkimme teologian maisteri Pirkko Valkaman kanssa tuota Jeesuksen jatkokuvausta palvelijoille annetuista talenteista.

 

Palvelijoille annetut kymmenen kultarahaa
Kehottaessaan opetuslapsia valvomaan ja odottamaan hänen paluutaan, Jeesus sanoi myös näin: ”Jokaiselle, jolla on, annetaan, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mitä hänellä on.” Mitä Jeesus tarkoitti? Miten on mahdollista, että sille, jolla jo on, annetaan lisää ja toiselta otetaan kaikki pois. Tänään tutkimme Jeesuksen vertausta palvelijalle annetusta kultarahasta.

 

Valvokaa, sillä ette tiedä milloin se aika tulee
Meidän tulisi joka päivä elää niin, että tuli Jeesus koska tahansa olemme valmiita. Puhuessaan tuloaan edeltävästä maailman tilasta, Jeesus varoitti muun muassa suurista eksytyksistä ja laittomuuden valtaan pääsystä, jonka tähden monien rakkaus kylmenee. Mitä pimeämpi yö on, sitä vaikeampi on valvoa.

 

Vaatteet vyötettyinä ja lamppu palamassa
Jumala on antanut meille valtavan lahjan, kun hän on antanut Raamatun. Sanan avulla Pyhä Henki muistuttaa miten Jumala tahtoo minun elävän tänään, mikä on hyvää, totuuden mukaista, Jumalalle mieluista. Sanan äärellä huomaan, mikä on se, joka minua kompastuttaa: mitkä ovat ne asiat, jotka estävät minua elämästä Jumalan tahdon mukaan.

 

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä