Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Viisi sanaa sydämeltäni, Mika Tuovinen

Raamattu

Raamattu on Jumalan lahja ja kirkon toiminnan perusta. Raamattu ei välitä vain informaatiota vaan Jumala tulee siinä meidän luoksemme ja pyrkii suhteeseen kanssamme. Elämän leipänä Raamattu poistaa hengellistä nälänhätää sitä säännöllisesti lukevalta ja kuuntelevalta.

 

 

Jeesus

Raamatun keskus sen ensimmäisestä kirjasta viimeiseen kirjaan asti on Jeesus Kristus. Jeesuksesta puhutaan suoraan, mutta myös ennustusten ja esikuvien kautta. Jeesus on kirkon julistuksen keskus ja uskonelämämme keskipiste, joka vie omansa tästä ajasta taivaaseen.

 

 

Uskonvanhurskaus

Mitä on uskonvanhurskaus? Se on suloinen sanoma siitä, että usko Jeesukseen pelastaa myös syntisen ja jumalattoman. Pelastuksemme on varmalla kalliopohjalla, sillä sen perusta ei ole meidän teoissamme ja tunteissamme vaan Jumalan teoissa meidän puolestamme.

 

 

Lähetystyö

Tämän maailmanhistorian mahtavin asia on olla mukana lähetystyössä. Se on jumalallinen pelastusoperaatio, jolla kadotusta tyhjennetään ja taivasta täytetään. Näin Jumalan kunnia lisääntyy. Jumalan rakkautta meitä kohtaan osoittaa se, että minä ja sinä saamme olla lähtijänä tai lähettäjänä tässä suuressa tehtävässä mukana.

 

 

Yhteys

Maailmassa on yli 30 000 erilaista kirkkokuntaa. Kristittyjen yhteyden perustana ei ole samanlaiset kirkolliset tavat ja uskon ilmenemismuodot. Yhteyden perustana on se, että kaikilla uskovilla on yksi isä. Siksi kristityt ovat toisilleen siskoja ja veljiä. Tämän tosiasian tulisi näkyä asenteissamme ja teoissamme toisia kristittyjä kohtaan.

 

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä