Siirry sisältöön

Raamattuavain

Tästä arkistosta löydät Raamattuavain -ohjelman jaksot vuosilta 2008-2022.

Yllättävä Jumala, Aija Sairanen

Tässä opetussarjassa käymme läpi muutaman Raamatun tapahtuman siitä näkökulmasta, kuinka jonkun tai joidenkin henkilöiden jumalakuva muuttui lähemmäksi sitä, millainen Jumala on.

Kuolemantuomio, joka mahdollisti iankaikkisen elämän
Kun kuulet sanan Jumala, mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen? Meillä ihmisillä voi olla hyvin erilaisia näkemyksiä siitä, millainen Jumala on. Jumalakuvaamme vaikuttaa vahvasti lapsena saamamme kasvatus sekä se kulttuuri ja sosiaalinen ympäristö, jossa elämme. Se, millainen Jumala todellinen Jumala on, selkiytyy meille Raamatusta sekä monesti niiden elämänkokemusten myötä, jolloin Jumala meitä erityisesti puhuttelee jonkin elämämme kohtalon myötä.

Kokemus Kaikkivaltiaasta Jumalasta
Ehkä yleisin syytös Jumalaa kohtaan on se, kun sanomme: ”Jos Jumala on rakkaus, niin kuinka Hän voi sallia…” Jatkona tulee joko meidän oman elämämme kriisi, läheistemme kärsimys tai jokin globaali ongelma. Job ja hänen ystävänsä pohtivat näitä kysymyksiä liki 4000 vuotta sitten.

Työuupumuksesta kärsivän terapiamatka
Jokainen ihminen on joskus ollut väsynyt. Tässä jakssossa kohtaamme uupuneen Jumalan miehen. Niin uupuneen, ettei hän jaksa reagoida edes enkelin kohtaamiseen!

Jeesus, enemmän kuin suuri parantaja
Opetussarjassa olemme käyneet läpi Raamatun tapahtumia, joissa Jumala on jollain tavalla yllättänyt ihmisen. Sen seurauksena näiden henkilöiden näkemys ja kokemus Jumalasta on jollain tavalla muuttunut. Tässä jaksossa Jeesus kohtaa surun murtaman Marian.

Raamatun punainen lanka
Oletko ajatellut, mikä tai mitkä olisivat ne asiat tai tapahtumat, joiden kautta Jeesus tulee meille ihmisille eläväksi todellisuudeksi? Niin ettei Hän ole enää pelkästään historiasta tunnettu persoona, vaan meidän rinnalle tuleva ystävä.

Kategoriat

Raamattuavain
Avainkysymyksiä
Raamattuavain Extra
Junioriavain
Lähetysavain
Kertomuksia kentiltä